Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

« Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα. Μην τα εμποδίζετε. Γιατί η Βασιλεία του Θεού ανήκει σε ανθρώπους που είναι σαν κι αυτά »..
Ρώτησε κάποτε ένας ευλαβής επισκέπτης τον Γέροντα Παΐσιο :  

- Επισκέπτης: «Έχω παρατηρήσει, Γέροντα, ότι τα μωρά μερικές φορές την ώρα της Θείας Λειτουργίας χαμογελούν».

- Γέροντας Παΐσιος : "Αυτό δεν το κάνουν μόνο στην Θεία Λειτουργία. Τα μωρά είναι σε συνεχή επαφή με τον Θεό, επειδή δεν έχουν μέριμνες. Τι είπε ο Χριστός για τα μικρά παιδιά; «Οί Άγγελοι αυτών έν ουρανοίς διά παντός βλέπουσι το πρόσωπον τον Πατρός μου τον έν ουρανοίς» . Έχουν επικοινωνία και με τον Θεό και με τον Φύλακα Άγγελο τους, που είναι συνέχεια δίπλα τους. Στον ύπνο τους πότε γελούν, πότε κλαίνε, γιατί βλέπουν διάφορα. Άλλοτε βλέπουν τον Φύλακα Άγγελο τους και παίζουν μαζί του – τα χαϊδεύει, τα πειράζει, κουνάει τα χεράκια τους, και αυτά γελούν - άλλοτε πάλι βλέπουν καμιά σκηνή του πειρασμού και κλαίνε".

- Επισκέπτης: «Ο πειρασμός γιατί πηγαίνει στα νήπια;».

- Γέροντας Παΐσιος : «Και αυτό τα βοηθάει, για να αισθάνονται την ανάγκη να ζητούν την μάνα τους. Αν δεν υπήρχε αυτός ο φόβος, δεν θα αναγκάζονταν να αναζητήσουν την αγκαλιά της μάνας τους. Όλα τα επιτρέπει ο Θεός για το καλό».

- Επισκέπτης : «Αυτά που βλέπουν, όταν είναι μικρά, τα θυμούνται, όταν μεγαλώσουν;».

- Γέροντας Παΐσιος : «Όχι, τα ξεχνούν. Αν θυμόταν το παιδάκι πόσες φορές είδε τον Άγγελο του, θα έπεφτε στην υπερηφάνεια. Γι’ αυτό, όταν μεγαλώσει, τα ξεχνάει. Ο Θεός με σοφία εργάζεται» .

- Επισκέπτης : «Μετά το Βάπτισμα τα βλέπουν αυτά;».

- Γέροντας Παΐσιος : «Φυσικά, μετά το Βάπτισμα»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου