Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε από την Μαγεία ;


Μπορούμε να προστατευτούμε από την μαγεία και γενικότερα από κάθε τι σατανικό με τους ακόλουθους τρόπους :

α) Να αποφεύγουμε κάθε είδους μαγικά με κάθε τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, ο άμεσα εμπλεκόμενος με τη μαγεία, μόνο ζημιωμένος βγαίνει. Αρχικά σε οικονομικό επίπεδο, διότι απαιτούνται από τους μάγους, ακόμη και ολόκληρες περιουσίες, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους. Έπειτα σωματικά, διότι η κατάσταση αυτή ταράζει τον άνθρωπο και μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη και στον νευρικό κλονισμό. Τέλος πνευματικά, που είναι και το κυριότερο. Όποιος εμπλέκεται με τη μαγεία, ουσιαστικά αρνείται τον Θεό, οπότε κινδυνεύει να χάσει την ψυχή του.

β) Άμεση καταφυγή στους κόλπους της Εκκλησίας, μόνον εκεί είναι κανείς ασφαλισμένος. Ο ίδιος ο Χριστός, το βεβαιώνει: « Τα πρόβατα τα εμά της φωνής μου ακούει, καγω γιγνώσκω αυτά, και ακολουθούσι μοι, καγώ ζωήν αιώνιον δίδωμι αυτοίς και ου μην απόλωνται εις τον αιώνα, και ουχ αρπάσει τις αυτά εκ της χειρός μου » ( Ιω. 10, 27-28 ).

γ) Τέλος το πιο σημαντικό: Γράφει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: « Για να φυλάγεστε από τα μαγικά και την ενέργεια των δαιμόνων, να έχετε όλοι - μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες - κρεμασμένο στον λαιμό σας τον Τίμιο Σταυρό. Τρέμουν οι δαίμονες τον τύπο του Σταυρού και φεύγουν μακριά, όταν τον βλέπουν. Άλλωστε όπως ομολόγησαν οι ίδιοι στον άγιο Ιωάννη τον Βοστρινό, που είχε εξουσία κατά των ακάθαρτων πνευμάτων, τρία ( 3 ) πράγματα φοβούνται περισσότερο: τον Σταυρό, το άγιο Βάπτισμα και τη Θεία Κοινωνία. Να έχετε επίσης στο σπίτι σας, αλλά και μαζί σας το άγιο Ευαγγέλιο. Και φυσικά να το μελετάτε. Σ’ όποιο σπίτι υπάρχει Eυαγγέλιο, δεν μπαίνει ο διάβολος ».

Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το σημείο του Σταυρού, τα Μυστήρια αλλά και τα υπόλοιπα αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας δεν ενεργούν με μαγικό τρόπο αλλά χρειάζονται τη βαθιά πίστη μας  και τον πνευματικό αγώνα μας. 

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου