31/10/25

Στα χνάρια των Ασκητών της ερήμου - Φιλοκαλικά άνθη: Η εκούσια φτώχεια

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣ

Ακούστε απόψε, από τη φιλόξενη συχνότητα της Βοιωτικής Εκκλησίας 99,2 fm όπως και κάθε Παρασκευή, τους λόγους των Ασκητών και Ασκητριών της ερήμου, με τη θεολόγο κ. Ζιώγου Καλλιόπη.

Συνεχίζοντας τη ραδιοφωνική γνωριμία μας με Ασκητές και Ασκήτριες της ερήμου, μέσα από ένα νέο βιβλίο, τη « Μικρή Φιλοκαλία », του Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου ( Αποστολική Διακονία της Ελλάδος ) ακούμε το αφιέρωμα στους σωτηριώδεις λόγους του Οσίου Νείλου, του Ασκητή που θεωρείται ο πρόδρομος του Ησυχασμού.

Απόψε ακούμε τον Άγιο να αναφέρει τα θαυμαστά αποτελέσματα της εκούσιας φτώχειας αλλά και την τεράστια σημασία που έχει η προσωπική πνευματική εμπειρία ενός πνευματικού στη καθοδήγηση των ανθρώπων.

Οι ερημίτες Πατέρες, αν και έζησαν μακριά από τον κόσμο, αγάπησαν και αγαπούν πολύ τον κόσμο. Γι’ αυτό και ανατρέχουμε διαρκώς και διακαώς στα πνευματικά χνάρια τους..

Συνδεθείτε και ακούστε την,  κάνοντας κλικ εδώ:      

https://viotikiekklisia.radio12345.com/

Ισχύει ο ίδιος υπερσύνδεσμος για ακρόαση από κινητό & tablet.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.