15/01/26

Στα χνάρια των Ασκητών της ερήμου – Ο αγώνας της Ησυχίας

 

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣ

Ακούστε την Παρασκευή 16/1/26, στις 9 το βράδυ, από τη φιλόξενη συχνότητα της Βοιωτικής Εκκλησίας 99,2 fm όπως και κάθε Παρασκευή, τους λόγους των Ασκητών και Ασκητριών της ερήμου, με τη θεολόγο κ. Ζιώγου Καλλιόπη.

Συνεχίζοντας τη ραδιοφωνική γνωριμία μας με Ασκητές και Ασκήτριες της ερήμου, μέσα από ένα νέο βιβλίο, τη « Μικρή Φιλοκαλία », του Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου ( Αποστολική Διακονία της Ελλάδος ) ακούμε το αφιέρωμα στους σωτηριώδεις λόγους του Οσίου Νείλου, του Ασκητή που θεωρείται ο πρόδρομος του Ησυχασμού.

Απόψε ακούμε τον Άγιο να εξηγεί πόσο δύσκολο είναι κάποιες φορές στον πνευματικό αγώνα, η απόκτηση της Ησυχίας που επιτρέπει στον αγωνιζόμενο να ασχοληθεί με τη « βρωμιά » που υπάρχει μέσα του και να προσπαθήσει να καθαριστεί από αυτές, επειδή η μνήμη τις ανακατεύει καθημερινά, μέσω των εντυπώσεων, γεγονός που « αξιοποιεί » αναλόγως ο πονηρός. Επίσης μας δίνει τρόπους αντιμετώπισης αυτού του εμποδίου, για την περαιτέρω αφοσίωσή μας, στον αγώνα μας.

Οι ερημίτες Πατέρες, αν και έζησαν μακριά από τον κόσμο, αγάπησαν και αγαπούν πολύ τον κόσμο. Γι’ αυτό και ανατρέχουμε διαρκώς και διακαώς στα πνευματικά χνάρια τους..

Συνδεθείτε και ακούστε την,  κάνοντας κλικ εδώ:      

https://viotikiekklisia.radio12345.com/

Ισχύει ο ίδιος υπερσύνδεσμος για ακρόαση από κινητό & tablet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.