20/02/26

Στα χνάρια των Ασκητών της ερήμου – Ένας πνευματικός.. αθλητής

 

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣ

Ακούστε την Παρασκευή 20/2/26, τους λόγους των Ασκητών και Ασκητριών της ερήμου από τη φιλόξενη συχνότητα της Βοιωτικής Εκκλησίας 99,2 fm όπως και κάθε Παρασκευή, με τη θεολόγο κα. Ζιώγου Καλλιόπη.

Συνεχίζοντας τη ραδιοφωνική γνωριμία μας με Ασκητές και Ασκήτριες της ερήμου, μέσα από ένα νέο βιβλίο, τη « Μικρή Φιλοκαλία », του Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου ( Αποστολική Διακονία της Ελλάδος ) ακούμε το αφιέρωμα στους σωτηριώδεις λόγους του Οσίου Νείλου, του Ασκητή που θεωρείται ο πρόδρομος του Ησυχασμού.

Απόψε ακούμε έναν εντυπωσιακό συσχετισμό που κάνει ο Όσιος Νείλος ο Ασκητής μεταξύ της αξίας της σωματικής άθλησης και του πνευματικού αγώνα. Έτσι κατανοούμε αμέσως πώς πρέπει να ισορροπούμε καθημερινά σε σχέση με τα υλικά αγαθά και τις κοσμικές ανέσεις που επιζητούμε.

Οι ερημίτες Πατέρες, αν και έζησαν μακριά από τον κόσμο, αγάπησαν και αγαπούν πολύ τον κόσμο. Γι’ αυτό και ανατρέχουμε διαρκώς και διακαώς στα πνευματικά χνάρια τους..

Συνδεθείτε και ακούστε την,  κάνοντας κλικ εδώ:      

https://viotikiekklisia.radio12345.com/

Ισχύει ο ίδιος υπερσύνδεσμος για ακρόαση από κινητό & tablet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.