Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Άγ.Νικόλαος Βελιμίροβιτς : Αργά βαδίζει ο Χριστός, όμως εάν Του το επιτρέπαμε, θα βάδιζε γρηγορότερα..
Λόγια του αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς 


« Εγώ κι εσύ φταίμε, φίλε μου. Εγώ κι εσύ φράξαμε το δρόμο του Χριστού, εγώ με το κέρδος μου κι εσύ με την ηδονή σου. Εγώ ζητώ από κάθε πράγμα κέρδος κι εσύ ζητάς από κάθε πράγμα ηδονή. Δεν είναι έτσι; Κι ενώ εμείς στύβουμε και πιπιλάμε αυτόν τον κόσμο, ο Χριστός στέκει πίσω από την πλάτη μας και δεν μπορεί να βαδίσει, επειδή Τον εμποδίζουμε. Στέκει και περιμένει και δεν μπορεί να βαδίσει.

Και φταίνε οι Ιούδες και οι Βοργίες, οι αντίπαλοι του καλού Χριστού, εκείνοι που ζητούν τα μέγιστα αγαθά από τον κόσμο, ενώ του δίνουν τα μέγιστα κακά. Ο Χριστός δεν θα βαδίζει αργά, αλλά θα πετά σαν πρωινή ακτίνα μέσα από τον αιθέρα, όταν κάθε άνθρωπος θα πράττει μέγιστα καλά για τον κόσμο και θα απαιτεί τα ελάχιστα καλά απ΄αυτόν.

Και φταίνε τα ξερά κεφάλια και οι σκληρές καρδιές. Τα ξερά κεφάλια, που την ισχυρογνωμοσύνη τους, την ονομάζουν ευφυΐα και οι σκληρές καρδιές, που τη σκληρότητά τους, την ονομάζουν χαρακτήρα. Στα ξερά κεφάλια δεν μπορεί να μπει ο λόγος του Χριστού και στις ξερές καρδιές δεν μπορεί να μπει η Αγάπη Του » .


« Αργά βαδίζει ο Χριστός », Εκδόσεις Εν πλω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου