Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

29 Δεκεμβρίου: εορτή των Αγίων Νηπίων.Κάθε χρόνο, στις 29 Δεκεμβρίου τιμάται η μνήμη των νηπίων που σκότωσε ο Ηρώδης, όταν συνειδητοποίησε πως οι τρεις (3) Μάγοι δεν επέστρεψαν να τον ενημερώσουν που  βρίσκεται ο νεογέννητος βασιλιάς (Ιησούς , τον οποίο θεωρούσε ως απειλή για την εξουσία του.

Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν πως αυτά τα παιδάκια ήταν 30 έως 50 στον αριθμό, η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας όμως μας αναφέρει πως ήταν περίπου 14.000, είχαν φρικτό θάνατο και θεωρούνται οι πρώτοι Μάρτυρες του Χριστού. Γι' αυτό και ανακηρύχτηκαν άγιοι από την Εκκλησία μας.

Μεγάλο μέρος των λειψάνων τους βρίσκονται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τμήματα αυτών, στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος στο Άγιον Όρος.


Επίσης να αναφέρουμε πως ο τάφος του Ηρώδη είναι μέχρι και σήμερα δυσώδης, εξαιτίας των θηριωδιών του. Εκτός από τη σφαγή των αγίων Νηπίων, εκτέλεσε τους πολιτικούς αντιπάλους του, τις οικογένειές τους, δεκάδες μέλη του Μ. Συνεδρίου, Φαρισαίους, ραββίνους, εκατοντάδες αξιωματικούς και μέλη της ίδιας της οικογένειάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου